Citrónovo-rozmarínová torta

Citrónovo-rozmarínová torta

18.07.2015

Kategória: Dezerty

Čas prípravy: 25 minút

Čas varenia / pečenia: 30 minút

6 porcií

!!! Špeciálna ponuka iba u nás !!!

- 20 % Tescoma Smoothie mixér PRESIDENT 0,6 l

Tescoma Smoothie mixér PRESIDENT 0,6 l

Bežná cena:  79.99 

Bežná zľava 15%:  67.99 

Extra zľava 5%: 63.99 €

Pre uplatnenie EXTRA ZĽAVY 5% použite pri objednávke kupón "AF5"

Ingrediencie:

  • Na korpus:
  • 175g hladkej múky plus na vysypanie formy
  • 3/4 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • na špičku noža jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 100g cukru krupice
  • 5 lyžíc masla (rozpusteného a vychladnutého)
  • pol hrnčeka cmaru alebo mlieka
  • 1, 5 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica vanilkovej arómyé
  • 0,5 lyžice nastrúhanej citrónovej kôry
  • 0,5 lyžice nasekanej čerstvej rozmarínu (iba lístky)
  • 3 veľké žĺtky
  • 1-2 bielky (podľa veľkosti)
  • Na krém:
  • 125g syra typu Lučina, philadelphia
  • 40g zmäknutého masla
  • 1,5 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
  • pár kvapiek vanilkovej arómy
  • 140g cukru krupice

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 stupňov
  2. Je dôležité, aby všetky suroviny na prípravu mali izbovú teplotu.
  3. Vo väčšej mise zmiešajte preosiatu múku, prášok do pečiva, sódu, 80g cukru krupice a soľ.
  4. V inej mise zmiešajte rozpustené maslo, cmar (mlieko), olej, aróma, citrónovú kôru, žĺtky a rozmarínu. Všetko dobre a dôkladne vyšľahajte.
  5. V ďalšej mise vyšľahajte elektrickým šľahačom bielky, ku koncu šľahanie pridajte 20g cukru a vyšľahajte pevný sneh.
  6. Dôkladne, ale veľmi opatrne premiešajte žĺtkovú zmes so snehom z bielkov a postupne spájajte s múčnou zmesou. Akonáhle je zmes kompaktná je hotovo.
  7. Formu na tortu vymažte maslom a vysypte múkou, cesto do nej prelejte a pečte 30 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou, vyskúšajte špajlou.
  8. Tortu vyberte z rúry a nechajte na mriežke vychladnúť.
  9. Pripravte krém - zmiešajte dohromady syr, maslo, citr. šťavu, kôru, arómu a cukor. Ak sa vám zmes zdá príliš tekutá nechajte ju vychladiť v chladničke.
  10. Korpus nechajte úplne vychladnúť, trvá to niečo cez hodinu.
  11. Rozrežte ho a potrite trochou krému. Nakoniec celú tortu pokryte vrstvou krému a dozdobte podľa chuti, nechajte vychladiť cez noc v chladničke.

receptovo odporúča 4home produkty do kuchyne

PRE UPLATNENIE EXTRA ZĽAVY 5% POUŽITE PRI OBJEDNÁVKE KUPÓN "AF5"

- 14 % Vopi Rohožka Gazelle obdĺžnik 100, 45 x 75 cm

Vopi Rohožka Gazelle obdĺžnik 100, 45 x 75 cm

Bežná cena:  16.49 

Bežná zľava 9%:  14.99 

EXTRA zľava 5%: 14.18 €

- 20 % Schleich 42582 Kobyla anglického plnokrvníka s česacou hrivou

Schleich 42582 Kobyla anglického plnokrvníka s česacou hrivou

Bežná cena:  23.49 

Bežná zľava 15%:  19.99 

EXTRA zľava 5%: 18.79 €

- 38 % Arome Vonná sviečka v skle Raspberry Mojito, 125 g

Arome Vonná sviečka v skle Raspberry Mojito, 125 g

Bežná cena:  5.99 

Bežná zľava 33%:  3.99 

EXTRA zľava 5%: 3.71 €

- 41 % Profod Osuška Soft olivovo zelená, 70 x 140 cm

Profod Osuška Soft olivovo zelená, 70 x 140 cm

Bežná cena:  10.99 

Bežná zľava 36%:  6.99 

EXTRA zľava 5%: 6.48 €