Cheesecake s citrónovým krémom

Cheesecake s citrónovým krémom

10.04.2015

Kategória: Dezerty

Čas prípravy: 30 minút

Čas varenia / pečenia: 60 minút

10 porcií

!!! Špeciálna ponuka iba u nás !!!

- 10 % TESCOMA forma na knedle DELLA CASA

TESCOMA forma na knedle DELLA CASA

Bežná cena:  14.99 

Bežná zľava 7%:  13.99 

Extra zľava 3%: 13.49 €

Pre uplatnenie EXTRA ZĽAVY 3% použite pri objednávke kupón "AFS3"

Ingrediencie:

  • 200 g maslových sušienok Sondey
  • 200 g masla
  • 750 g mascarpone Lovilio
  • 200 g kyslej smotany Pilos (16 %)
  • 500 g práškového cukru Castello
  • 7ks vajíčka
  • 2 žĺtky
  • 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky Castello
  • kôra z 1 bio citróna
  • 3 bio citróny

Postup:

  1. Korpus: Maslové sušienky rozmixujeme v sekacom mixéri. Rukami ich miešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy a vytvarujeme aj cca 2 cm okraje. Pečieme v rúre 10-12 minút pri 180°C, až kým okraje korpuse nie sú zlatohnedé.
  2. Plnka: Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vyšľaháme dohladka mascarpone s kyslou smotanou a práškovým cukrom. Potom postupne po jednom za stáleho šľahania pridáme 4 celé vajíčka, 2 žĺtky a 5 kopcovitých lyžíc hladkej múky. Nakoniec pridáme kôru z 1 citróna, ktorý sme si predtým obarili horúcou vodou. dôkladne premiešame. Krém vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 10-15 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ešte 40 minút. Hotový hceesecake má byť pevný pri krajoch a v strede polotuhý. Ešte horúci cheesecake nožom oddelíme od okrajov formy, aby sa počas chladnutia nenalepil na steny formy a nepopraskal. Cheesecake vyberieme z formy až keď úplne vychladne, aby plnka nevytiekla.
  3. Citrónový krém: V miske šľahacou metličkou vyšľaháme 3 celé vajíčka s 3 kopcovitými lyžicami práškového cukru. Pridáme kôru z 3 citrónov, ktoré sme predtým obarili horúcou vodou a scedenú šťavu z 3 citrónov (aby sme v kréme nemali jadierka). Misku preložíme do parného kúpeľa a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne (krém ale nesmie vrieť). Potom misku zložíme z parného kúpeľa a do krému zamiešame 1 lyžicu masla. Miešame metličkou, kým sa maslo úplne nerozpustí. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vychladnutý krém vylejeme na vychladnutý cheesecake.
  4. Servírovanie: Cheesecake môžeme podávať ozdobený lístkom čerstvej mäty.

receptovo odporúča 4home produkty do kuchyne

PRE UPLATNENIE EXTRA ZĽAVY 3% POUŽITE PRI OBJEDNÁVKE KUPÓN "AFS3"

- 14 % Závesné svietidlo Rabalux Rice 4898

Závesné svietidlo Rabalux Rice 4898

Bežná cena:  9.49 

Bežná zľava 11%:  8.49 

EXTRA zľava 3%: 8.16 €

- 37 % Nástenná polička 120 cm, dub sonoma tmavý

Nástenná polička 120 cm, dub sonoma tmavý

Bežná cena:  27.99 

Bežná zľava 34%:  18.49 

EXTRA zľava 3%: 17.63 €

- 15 % Toro Sada steakových príborov Ibiza, 12 ks

Toro Sada steakových príborov Ibiza, 12 ks

Bežná cena:  24.99 

Bežná zľava 12%:  21.99 

EXTRA zľava 3%: 21.24 €

- 28 % Orion Plechová dóza Srdce Sušienky, 3 l

Orion Plechová dóza Srdce Sušienky, 3 l

Bežná cena:  7.99 

Bežná zľava 25%:  5.99 

EXTRA zľava 3%: 5.75 €